Laatste Nieuws

Zaterdag 29-08-2020
Hallo duivenvrienden en niet duivenvrienden, had nog beloofd om alle lange afstand kampioenschappen dit jaar behaald te plaatsen, bij deze.

2e onaangewezen en 2e aangewezen nationaal inkorfcentrum.
2e onaangewezen en 2e aangewezen cc1 rayon.
4e onaangewezen en 3e aangewezen afd 9 kring 1.
4e onaangewezen en 4e aangewezen afd 9 noord.
4e onaangewezen en 5e aangewezen afd 9 npo.

en natuurlijk de standen in het VNCC onze supersterke Marathon club te midden van allemaal specialisten op de super lange afstanden van 900 km tot en met 1200 km met klinkende namen zoals Harold Zwiers,Den Ham Henri Hoeks,Bovensmilde Koopman uit Ermerveen, Herman Borgelink uit denekamp, Comb niks uit Westerhaar,Jan Dekkers uit nijverdal,B kastelein, Hengelo Willem Weerink uit Wierden. Comb seelen Borne Comb Bosman uit Doetinchem, Herman Brinkman uit Tuk. kortom teveel om op te noemen 292 specialisten om precies te zijn samen goed voor duizenden duiven. hier tussen sta ik dan als kleine liefhebber met 20 koppeltjes duiven tegen op te boksen, maar nooit opgeven is mijn lijfspreuk ieder jaar zit ik wel in de top 20 maar dit jaar ging het super goed binnen de eerste 10 zowaar. (het podium komt steeds dichter bij haha) ik wil er maar mee aangeven kleine liefhebbers, geef niet op wat is er nou mooier om zulke grote jongens voor de neus te draaien. En wat is het een mooi spel dat marathon gebeuren. Dit jaar ook voor het eerst meegedaan op Barcelona, en met 3 mee 1 in de uitslag, te midden van alle kanonnen in den lande. ingekorfd in onze nieuwe Barcelona Club van Borne een aanbeveling waard, was een super belevenis en doe zeker de komende jaren weer mee. Ik moet stoppen nu want anders word het straks in boek vorm uitgebracht. Hier nog de behaalde resultaten.

VNCC 2020.
Mijn behaalde resultaten in 2020.
8e onaangewezen.
7e aangewezen
5e Champions leaque.

Vr. Gr. Henk

Zondag 23-08-2020
Geachte Duivencoaches het marathon seizoen zit er weer op de laatste overnachtingsvlucht Bergerac 2 behoort tot het verleden even een kort verslag van mij ze zijn super gekomen 10 mee 6 in de prijzen dus 10/6 en 9 terug nog 1 onderweg zoals gezegd ze kwamen goed naar huis met op kop een dochter uit mijn 1e nat St Vincent 2017 een 26e van 2431d in afd 9 NPO en een eerste in het NIC. dus ook hoop vol voor volgend jaar ik had haar als jaarling niet gespeeld op de overnachting nu 2/2. mijn St Vincent duivin [de stille] waar ik al meerde goeie mee gekweekt heb, met verschillende doffers. ik ben tevreden maar er moet nog meer uit te halen zijn, ik hoop volgend jaar 2021 maar het is altijd maar weer afwachten. de behaalde kampioenschappen zet ik er volgende keer wel op. alle standen zijn nog niet binnen. Oh ja ook allemaal nog bedankt voor de vele reacties felicitaties voor mijn behaalde resultaten in marathon noord bijzonder trots op het kampioenschap het criterium der azen en 10e in het eindklassement middaglossingen. Vr Groet Henk

Zaterdag 15-08-2020
Goedemorgen duivenvrienden: in afwachting op de laatste overnachtingsvlucht alweer, Bergerac 2 even terugblikken op de vlucht bergerac 1 [Dax] wat een super zware editie werd. en het een succesvolle vlucht voor ons werd met 3 van de 5 duiven in de uitslag waarvan twee kopduiven. wat in Npo Afd 9 een 12,20,51. betekende. in het vncc een 14 en een 24 en ergens in de 70 in onze zeer sterke fondclub vncc maar waar we nog in afwachting zijn op de officiele uitslag. met nog 2 duiven onderweg een twijfelaar en een topper mijn kopvrouw van st vincent. maar ja met nog 1 wedstrijd te gaan nog volop in de race zijnde voor de ere plaatsen in diverse klassementen van het npo afd 9 [4] vncc [7 ?] en het NIC Sibculo. stop ik nu mijn verhaal,rest mij nog om jullie allemaal veel succes te wensen voor de vluchten dit weekend. Vr Gr Henk.

PS. ook nog een teletekst vermelding in de noordelijke unie.

Dinsdag 04-08-2020
Goeiemorgen duivenvrienden hier nog een kort verslag van de derde overnachtingsvlucht Periqueux had er 10 meegedaan 9 jaarlingen en de verwachtingen zoals gezegd waren hoog.
nou het was mijn slechtste vlucht tot nu toe 3/10 in de prijzen 2 jaarlingen en de enigste oude lagen in de prijzen maar ja dat is ook duivensport. hup naar de 4de overnachting nl DAX waar ik er 5 of 6 voor heb zitten tussendoor nog even meegedaan op barcelona met 3 duiven waar ik mijn eerst getekende redelijk in de prijzen draaide.

Zaterdag 04-07-2020
Eindelijk maar weer eens een berichtje van mij. Na de hele voorbereiding gedaan te hebben. d.w.z. het progamma spel gebruikt te hebben als training voor mijn overnacht duiven, gaat komend weekend het grote spel beginnen met Limoges  op 10 juli en St. Vincent op 17 juli en tenslotte Periqueux  op 24 juli. Voor Limoges ga ik 10 duiven meedoen, met als favorieten m 17-1861041 en zijn broer 17-1755908. De verrwachtingen zijn hoog, kwaliteit is er wel met de duiven uit mijn dax  1e npo Dax 2018 en mijn 1e nat St. Vincent in 2017 maar het is altijd weer afwachten. Zo even een kort verhaal van mij en ik hou jullie op de hoogte komende week, allemaal veel succes die mee hebben. 
Groet  Henk.  

Vrijdag 24-07-2020
Goeie middag duivenvrienden in afwachting op de lossing van Periqueux ,de derde overnachtingvlucht. een klein verslag van de tweede, St Vincent dus ondanks dat ik vorig jaar drie van mijn beste duiven verspeeld ben gaat het boven verwachting goed, met weer een geweldige serie 9 mee 6 in deprijzen net als op Limoges ook 6/9 te beginnen met 22-69-93-109-127-150. Afd 9 npo voor morgen iedereen succes toegewenst op wat voor vlucht dan ook nu heb ik er 10 mee 9 jaarlingen en een 2 jarige duivin zuster van de kopvrouw st Vincent. lijn uit mijn stille, nat winnares st Vincent 2017. de verwachtingen zijn wederom hoog maar het is altijd weer afwachten. nogmaals veel succes.   

Zondag 16-07-2020
Goeiemorgen duiven vrienden nadat de kruitdampen weer op zijn getrokken van de eerste overnachtvlucht limoges met een dijk van een uitslag 6/9 in de prijzen te beginnen met een 34ste/2048 d in onze zeer sterke fondclub vncc. wat neerkomt op ongeveer 70ste van afd 9-10-11 samen met meer dan 5000d.
gaat nu onze aandacht uit naar DE KONINGINNEVLUCHT ST VINCENT MIDDAGLOSSING. de spanning begint langzaam aan te komen, hoe zal het gaan zouden ze goed genoeg zijn voor een topklassering, ik weet het niet de verwachtingen zijn in ieder geval hoog na in 2017 een 1ste nat. in 2018 een 65 nat. en in 2019 een 28ste nat dochter van de stille mag dat ook toch. maar resultaten in het verleden ,zijn geen garantie voor de toekomst daar ben ik me wel van bewust. rest mij nog te zeggen allemaal veel succes toegewenst die duiven mee hebben op wat voor vlucht dan ook.

TOPUITSLAGEN !!!
In 2018 heb ik met “De Dax” NL15 – 1346454 een prachtige 1e plaats NPO Dax gevlogen. Deze geweldenaar komt uit een ingeteelde lijn zwart goud van T. Gronnin x mijn eigen stamdoffer de NL12 – 1144150

Ook in 2017 heb ik met “De Stille” NL14 – 1585614 een 1e Nat. St. Vincent gevlogen. Een geweldige prestatie mede omdat de duif ook nog de 3e snelste van heel Nederland is geworden tegen een dikke 13000 duiven. “De Stille” komt uit een kruising van de Gebr. Lowik x H. Weg

Dinsdag 31 december 2019:
Vandaag mijn allerlaatste bericht van dit jaar. De laatste dag van het jaar is altijd bijzonder zo ook in de duivensport, je begint met een nieuwe kweek en bent alweer volop met de voorbereidingen bezig van het komende seizoen. De meesten onder ons proberen de lat weer iets hoger te leggen en dat is altijd goed kijk naar jezelf en maak er een prachtig seizoen van. Ik wens iedereen een gelukkig maar vooral gezond en succesvol 2020. Ik hoop dan ook dat we met ons allen weer mogen genieten van de prachtige aankomsten van onze duiven. Tot volgend jaar.

Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X